Diódalézeres szőrtelenítés kisokos

1. Mi a diódalézeres szőrtelenítés?

A diódalézeres szőrtelenítés egy olyan eljárás, amely lézerfényt használ a szőrtüszők elpusztítására. A lézer fényét a szőrtüszők melaninja, azaz a pigmentjei nyelik el. A fény energiája hővé alakul át, ami elpusztítja a szőrtüszőket és megakadályozza, hogy új szőrszálak nőjenek ki.

2. Milyen típusú szőrszálak és bőrszínek kezelhetők a dióda lézeres szőrtelenítéssel?

A 3 hullámhosszon működő diódalézeres szőrtelenítés egy fejlett technológia, amely hatékonyan kezelhet különböző szőrtípusokat és bőrszíneket. A két legfontosabb tényező a kezelhető szőrszálak és bőrszínek tekintetében a hullámhosszok változatossága és az összetett technológia használata

3. Mennyi ideig tart egy lézeres szőrtelenítő kezelés?

A kezelés időtartama a kezelendő területtől függ. A kisebb területek, például a bikinivonal vagy az arc, néhány perc alatt kezelhetők. A nagyobb területek, például a lábak vagy a hát, akár egy órán át is tarthatnak.

4. Hány kezelésre van szükség a kívánt eredmény eléréséhez?

A kívánt eredmény eléréséhez általában több kezelésre van szükség. A kezelések száma a szőrszálak típusától és vastagságától függ. Általában 4-6 kezelés szükséges ahhoz, hogy a szőrzet 80-90%-a eltűnjön. Az alkalmak számát nemcsak a kezelt terület, a szőr és a bőr típus, hanem a természetes hormonális állapotok és akár egyes megbetegedések is befolyásolhatják.

Mikor nem szabad lézeres szőrtelenítést végezni?

A lézeres szőrtelenítés nem ajánlott az alábbi esetekben:

 • Terhesség vagy szoptatás alatt
 • Aktív bőrbetegség esetén
 • Ha a bőr napégéstől vagy egyéb sérüléstől szenved
 • Ha a bőr érzékeny a napfényre
 • Ha a bőrben fém implantátum van

6. Miért érdemes 3 hullámhosszú diódalézeres szőrtelenítést választani?

A 3 hullámhosszú diódalézeres szőrtelenítés számos előnnyel jár a hagyományos lézeres szőrtelenítéshez képest, beleértve:

 • Hatékonyabb: A három hullámhossz lehetővé teszi a gép számára, hogy hatékonyabban kezelje a különböző szőrtípusokat és bőrszíneket. Ez azt jelenti, hogy a 3 hullámhosszú lézeres szőrtelenítés alkalmas lehet olyan esetekben is, amikor a hagyományos lézeres szőrtelenítés nem lenne megfelelő.
 • Gyorsabb: A három hullámhossz lehetővé teszi a gép számára, hogy gyorsabban kezelje a nagyobb területeket.
 • Kevésbé fájdalmas: A három hullámhossz lehetővé teszi a gép számára, hogy kevésbé fájdalmas legyen a kezelés.

7. Hány éves kortól ajánlott a diódalézeres szőrtelenítés?

A szőrnövekedés, mint testünkben szinte minden a hormonális változásoktól is függ. Így azok, akik  például 16-17 éves korukban lézeres szőrtelenítés kezelésen vesznek részt, garantáltan kisebb lesz a hatékonyság, hiszen az ő szervezetük még hormonálisan meglehetősen aktív. Ha például hormonális probléma is áll a fokozott szőrnövekedés hátterében, akkor pedig szintén lehet arra számítani, hogy gyakrabban kell a kezelést elvégezni.

8. Szabad-e szőrteleníteni a dióda lézeres szőrtelenítés előtt?

Nagyon fontos, hogy lézeres szőrtelenítés előtt nem szabad semmilyen „durvább” szőrtelenítést végezni, de 1 nappal a kezelést megelőzően le kell borotválni az adott területet, hogy a tényleges kezelés napján a szőrszálak 1mm hosszúak legyenek körülbelül. 

9. Gyantázható-e a terület a kezelések között?

A kezelés alatt kizárólag a borotválás megengedett, semmilyen tépéses szőrtelenítés, így a gyantázás is tilos. Ha a vendég mégis gyantáztatott két alkalom között, a kezelést nem tudjuk elvégezni.

10. Kezelés megoldás lehet a szőrbenövésre és szőrtüszőgyulladásra is?

A szőrtüszőgyulladás és a szőrbenövés nagyon gyakori és kellemetlen probléma. Ezek kiküszöbölésére a lézeres szőrtelenítés a legjobb eljárás.

Diódalézeres szőrtelenítés és IPL különbségek

 • IPL: Az IPL intenzív pulzált fényt használ a szőrtelenítéshez. Ez a technika egy széles spektrumú fényforrást alkalmaz, amely különböző hullámhosszakon működik.
 • Diódalézeres szőrtelenítés: A dióda lézer egy speciális típusú lézerfényt alkalmaz, amely egyetlen hullámhosszon működik.
 • 3 hullámhosszon működő dióda lézeres szőrtelenítés: Ez egy kibővített változata a hagyományos dióda lézernek, amely három különböző hullámhosszon működik, hogy hatékonyabban célozza meg a különböző típusú szőrszálakat és bőrtípusokat.
 • Mindhárom technikát számos testrészre alkalmazzák, de a dióda lézer általában jobban teljesít az arc, a lábak és a bikini vonal területén.
 • A dióda lézer általában hatékonyabb és tartósabb eredményeket nyújt, mint az IPL. A dióda lézeres szőrtelenítés célzottabban hat a szőrtüszőkre, és gyorsabban vezet eredményekhez.
 • A 3 hullámhosszon működő dióda lézeres szőrtelenítés még hatékonyabb lehet a különböző szőrtípusok és bőrtípusok kezelésében.

A dióda lézer általában biztonságosabb és hatékonyabb sötétebb bőrű egyének számára is, míg az IPL hatékonysága sérülékenyebb bőrön csökkenhet.

Mindhárom módszernek lehetnek rövid távú mellékhatásai, például bőrpír vagy duzzanat, de az IPL több mellékhatást is okozhat, például égési sérüléseket vagy foltokat a bőrön.

Nem találtál választ a kérdésedre? Küldd el Nekünk, hamarosan megválaszoljuk !