Hogyan működik?

A lézeres szőrtelenítés során a diódalézer a lehető leghatékonyabb módon juttatja a lézerfényt a kezelni kívánt területre. A lézer energiáját a pigmentált szőrszál a szőrtüszőbe vezeti, ahol elpusztítja azt. Az egyszer elpusztított szőrtüszőből már nem nő sötét, pigmentált szőr, helyükre csak pihék nőhetnek, ily módon a kezelés hatása végleges.

A készülék hűtött kezelőfejének alakja és mérete miatt, nagy pontossággal megoldható a szőrtelenítés nehezen hozzáférhető és az érzékeny helyeken is.

A növekedési fázis folyamán melanin nevű festékanyag termelődik a szőrtüszőben, ami a szőrszál színét adja. A lézerfény behatol a melanin sejtbe ott hővé alakul, ezt a hőt pedig a szőrszál levezeti a tüszőbe, felmelegíti, elroncsolja, elpusztítja a szörtüszőt, így téve lehetetlenné a szőrszál újratermelését. A szőrtüszőben lévő mátrix sejtek, (amelyek a szőrszálat újratermelik) célzott elpusztításával, a speciálisan kalibrált diódalézer lehetetlenné teszi a szőrszál újratermelését. A szelektív hatás miatt viszont a környező szöveteket a lézer energiája nem károsítja. A kezelt területről 10-14 nap múlva kipotyognak az elhalt szőrszálak. A kezelések után egyre hosszabb idő múlva jelentkeznek az újabb szőrszálak, ezek egyre vékonyabbak, puhábbak és ritkábban is nőnek. Hogy tartósan (évekig) megőrizzük az elért szőrtelenséget, a kezeléssorozatot követően érdemes évenként egy-egy fenntartó kezelésen részt venni.

Miért kell több kezelés?

Szőrszálaknak három típusa van és így három növekedési fázisa, 2-4 hetente, 6-8 hetente és 2-3 havonta kinövő. Ezért fontos a legalább 6-8 alkalom, hogy minden egyes fázist célzottan tudjunk kezelni.

Mivel szőrzetünk egy része nem aktív fázisban van, ezért ezekre a lézeres szőrtelenítés nem hat. Bár a lézeres szőrtelenítés már az első 2-3 kezelés alkalmával is rengeteg szőrtüszőt elpusztít, látványos eredményt csak 5-6 kezeléssel tudunk elérni. Ez egyénenként természetesen változhat.

lézeres szőrtelenítés

Miért kell a 3 hullámhossz?

Tudtad, hogy a dióda lézeres szőrtelenítő kezelések esetében a hullámhossz a kezelési mélységet jelöli egyrészt?

És hogy emiatt a 808nm-es dióda lézerek CSAK egyetlen mélységben kezelnek, a szőrtüszőid pedig a testterületeidtől függően 650-1060nm-es mélységig is megtalálhatóak? A 3 hullámhosszon  szőrtelenítő technológiát azért fejlesztették ki, hogy minden mélységben kezelhessük a szőrtüszőket és ne maradjanak meg szőrszálak itt-ott amiatt, hogy magasabban vagy mélyebben találhatóak, mint 808nm. UGYE TE IS teljes szőrtelenségre vágysz?

A hullámhossz másik lényege pedig a bőrszín általi elnyelődés. A 755nm hatásosabb világosabb, az 1064nm pedig sötétebb bőrtípusokon. Igaz, hogy a 808nm-es lézer kezel minden bőrtípust de nem mindenhol ugyan olyan hatékonyan.

dióda lézeres szőrtelenítés pécs

A 3 hullámhossz egy kezelőfejbe építve megoldja ezt a problémát is és minden bőrszín és szőrtípus UGYANOLYAN EREDMÉNYESEN kezelhető